Terug naar Zinder
Zinder Educatie
Educatie >Nieuws > Zinder is er voor iedereen, ook als je weinig geld hebt

Zinder is er voor iedereen, ook als je weinig geld hebt

Zinder werkt samen met het Jeugdfonds en het Volwassenenfonds. Dit geeft mensen en gezinnen met weinig geld de mogelijkheid om deel te nemen aan culturele activiteiten.

Ons nieuwe cursusjaar is zaterdag 3 september spetterend van start gegaan met een goed bezochte en vooral gezellige Open Dag. 2022-2023 is een bijzonder jaar voor Zinder, want dan bestaan we alweer 5 jaar! Het hele jaar besteden we op feestelijke wijze aandacht aan het jubileum. Minder feestelijk is de berichtgeving van het Jeugdfonds Sport & Cultuur deze week. Door de groeiende inflatie kunnen steeds minder kinderen op sport- en muziekles. Het fonds is een campagne gestart om hier aandacht voor te vragen. Ook bij Zinder staat de cultuurparticipatie van álle inwoners scherp op het netvlies. 

Charlotte Reinders, manager educatie bij Zinder: ‘Met dit feestelijke jubileumjaar willen wij als Zinder ook stilstaan bij een groep kinderen en volwassenen die helaas steeds groter aan het worden is. Het gaat hierbij om gezinnen met weinig geld. Het zijn er door de coronacrisis, maar ook de groeiende inflatie, steeds meer geworden. Wij werken nauw samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur om ook deze kinderen te laten genieten van een toffe dansles of om een instrument te leren bespelen. 
En de gemeente Tiel is in de zomer van 2021 gestart met het Volwassenenfonds waar Zinder ook aan meewerkt. Dit fonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten voor inwoners die zelf geen geld hebben om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten.’ 

Kijk hier> voor meer informatie over het Jeugdfonds en hier> voor het Volwassenenfonds. En je kunt ons altijd een e-mail sturen op info@cultuurbedrijftiel.nl