Terug naar Zinder
Zinder Educatie
EducatieCursussen > Kunstreizen & excursies

Kunstreizen & excursies

Ga je graag op reis, maar geniet je nóg meer als je niets hoeft te regelen? Ga dan eens met ons mee op kunstreis of -excursie! We bezoeken altijd een mooie stad en onze beeldende kunstprofessionals maken een keuze uit de vele musea en kunstprojecten. Onze formule: goede voorbereiding vooraf en veel vrijheid tijdens de reis of excursie. Genieten staat voorop!

Scrol verder om de geplande kunstreizen en excursies te bekijken.

Zaterdag 9 april 2022
Ga je mee op excursie naar Keulen? Maak een keuze uit een van de vele mooie musea en breng een bezoekje aan de Dom!

Programma
08.30 uur vertrek voorzijde NS station te Tiel
In de ochtend komen we aan in Keulen, beroemd om de Dom en de vele musea. U kunt kiezen uit een bezoek aan Museum Ludwig, het bekendste museum voor moderne kunst in Keulen. Dit museum heeft de grootste collectie Amerikaanse pop-art buiten de VS, de grootste collectie Picasso’s van heel Duitsland en een  indrukwekkende verzameling Russische avant-garde uit de twintiger jaren. Of bezoek het Wallraf-Richartz-Museum, één van de grootste musea met oude kunst in Duitsland, van middeleeuwen tot impressionisme.

Ligt uw interesse bij Keulen in de Oudheid? Bezoek dan het Römisch-Germanisches Museum. Er zijn ook een aantal kleinere bijzondere musea, zoals Museum Kolumba voor de aartsbisschoppelijke kunstcollectie in een spannend gebouw van architect Peter Zumthor en het Käthe Kollwitz museum. Keulen is één van de oudste steden van Duitsland en heeft een rijk historisch verleden. Dat zie je terug in de Dom en de Altstadt. Tegelijkertijd is het echt een leuke stad met hippe eettentjes, designerwinkels en vintage markten die je vooral tegenkomt in het Belgische Viertel en de wijk Ehrenfeld.

19.00 uur vertrek uit Keulen.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier.