Terug naar Zinder
Zinder Educatie
Educatie >Nieuws > Zinder is er voor iedereen!

Zinder is er voor iedereen!

1 op de 11 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Wil je kind graag bij ons op les maar is het lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! 

Het fonds is er voor mensen met een uitkering, voor zzp’ers met te weinig opdrachten of wanneer je als gevolg van de coronacrisis geldzorgen hebt. Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar het lesgeld en de huur van een instrument.

Hoe werkt het?
Je kunt als ouder niet zelf een aanvraag indienen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dat kan alleen gedaan worden door een intermediair. Een intermediair is bijvoorbeeld de juf, meester, buurtsportcoach, vrijwilliger Leergeld, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam. Hij of zij kent de spelregels en weet of je kind in aanmerking komt. Als de aanvraag is goedgekeurd, kan je kind vaak al binnen drie weken op les. Wil je een aanvraag indienen? Download dan alvast de ouderkaart, vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de intermediair. Kun je geen intermediair vinden? Neem dan contact op met de gemeente Tiel via telefoonnummer 0344 63 71 11.

Wat is het bedrag?
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur bepaalt het bedrag op basis van de hoogte van het lesgeld en eventueel de benodigdheden. Na goedkeuring van de aanvraag wordt de bijdrage rechtstreeks aan de lesgever betaald. Je ontvangt eventueel ook een waardebon voor attributen die ingeleverd kan worden bij een winkel in de buurt. De intermediair kan daar meer over vertellen.

Meer weten over de werkwijze van het Jeugdfonds Sport & Cultuur? Lees op de website van het fonds hier> verder.