Terug naar Zinder
Zinder Educatie
Educatie >Nieuws > Kinderfilmacademie in voorjaarsvakantie (19 - 22 februari)

Kinderfilmacademie in voorjaarsvakantie (19 - 22 februari)

Afgelopen seizoen was de kinderfilmacademie een enorm succes. In een ontspannen en enthousiaste sfeer maakten de deelnemers (8-14 jaar) samen een geweldige film! 
Doe jij dit jaar ook mee?

In de voorjaarsvakantie kun je van maandag 19 februari t/m donderdag 22 februari van 9.00 - 15.00 uur zelf een film maken!

In vier dagen ga je aan de slag voor en achter de camera. Je leert acteren voor de lens en bedient zelf de camera tijdens het filmen van de scènes. Uiteindelijk wordt de film vertoond tijdens een feestelijke première in Schouwburg en Filmtheater de Agnietenhof.

Docenten: Floor Vlasblom & Johan van der Zwet
Locatie: Zinder, Rechtbankstraat 1, Tiel
Data: 19 februari t/m 22 februari 2024, première op 2 of 3 maart
Tijd: 09.00 - 15.00
Prijs: €175,00
Schrijf je hier in.

Vragen? Mail naar educatie@cultuurbedrijftiel.nl of bel 0344-636060.

Docenten
Floor Vlasblom weet alles van film en televisie. Ze werkte bij een televisieprogramma en maakte een mediaspel voor Beeld en Geluid in Hilversum. Op de lerarenopleiding in Doetinchem leert ze toekomstige juffen en meesters hoe media werken en kinderen hier mee om kunnen gaan. 
Bij de Kinderfilmacademie gaat Floor je leren filmen en vertelt je de geheime trucs van het filmmaken. Weleens gehoord van een scenario, storyboard of een greenscreen?

Johan van der Zwet maakte veel theatervoorstellingen met kinderen. Hij was voorstellingsleider bij de musical Ciske de Rat en werkte bij Jeugdtheater Hofplein. Bij Zinder geeft hij de lessen 'Muziek in de Klas' op basisscholen in heel Tiel. 
Bij de Kinderfilmacademie schrijft Johan het verhaal van de film en repeteert de scènes met de spelers. Ook doet hij de montage.

AVG
Deelnemers geven toestemming voor het online gebruik van het filmmateriaal. Zonder toestemming is deelname niet mogelijk.