Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Kinderfilmacademie

In de voorjaarsvakantie ga je van maandag 27 februari t/m donderdag 2 maart van 9.00 - 15.00 uur zelf een film maken! In vier dagen ga je aan de slag voor en achter de camera. Je leert acteren voor de lens, en bedient zelf de camera tijdens het filmen van de scènes. Voor kinderen vanaf 8 jaar.

De film wordt vertoond tijdens een feestelijke première in Schouwburg en Filmtheater de Agnietenhof op zaterdag 11 maart om 12.30 uur.

Docenten
Floor Vlasblom weet alles van film en televisie. Ze werkte bij een televisieprogramma en maakte een mediaspel voor Beeld en Geluid in Hilversum. Op de lerarenopleiding in Doetinchem leert ze toekomstige juffen en meesters hoe media werken en kinderen hier mee om kunnen gaan. 
Bij de Kinderfilmacademie gaat Floor je leren filmen en vertelt je de geheime trucs van het filmmaken. Weleens gehoord van een scenario, storyboard of een greenscreen?

Johan van der Zwet maakte veel theatervoorstellingen met kinderen. Hij was voorstellingsleider bij de musical Ciske de Rat en werkte bij Jeugdtheater Hofplein. Bij Zinder geeft hij de lessen 'Muziek in de Klas' op basisscholen in heel Tiel. 
Bij de Kinderfilmacademie schrijft Johan het verhaal van de film en repeteert de scènes met de spelers. Ook doet hij de montage.