Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Kinderfilmacademie

Afgelopen seizoen was de kinderfilmacademie een enorm succes. In een ontspannen en enthousiaste sfeer maakten de deelnemers samen een geweldige film! 
Doe jij dit jaar ook mee?

In de voorjaarsvakantie ga je van maandag 19 februari t/m donderdag 22 februari van 9.00 - 15.00 uur aan de slag met het bedenken en maken van jullie eigen film. Je leert acteren voor de lens en bedient zelf de camera tijdens het filmen van de scènes. Aan het einde van de week gaat de film natuurlijk feestelijk in première op het witte doek.
Voor kinderen vanaf 8 jaar.

Docenten
Floor Vlasblom weet alles van film en televisie. Ze werkte bij een televisieprogramma en maakte een mediaspel voor Beeld en Geluid in Hilversum. Op de lerarenopleiding in Doetinchem leert ze toekomstige juffen en meesters hoe media werken en kinderen hier mee om kunnen gaan. 
Bij de Kinderfilmacademie gaat Floor je leren filmen en vertelt je de geheime trucs van het filmmaken. Weleens gehoord van een scenario, storyboard of een greenscreen?

Johan van der Zwet maakte veel theatervoorstellingen met kinderen. Hij was voorstellingsleider bij de musical Ciske de Rat en werkte bij Jeugdtheater Hofplein. Bij Zinder geeft hij de lessen 'Muziek in de Klas' op basisscholen in heel Tiel. 
Bij de Kinderfilmacademie schrijft Johan het verhaal van de film en repeteert de scènes met de spelers. Ook doet hij de montage.

AVG
Deelnemers geven toestemming voor gebruik filmmateriaal online. Zonder toestemming is deelname niet mogelijk.