Terug naar Zinder
Zinder Educatie

WijkOrkest

Zit je in groep 6, 7 of 8 en heb jij zin om met een orkest bij jou op school en vervolgens in de grote zaal van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof op te treden? Doe dan mee met het WijkOrkest bij jou in de buurt! Het WijkOrkest is voor iedereen, ook als je nog geen instrument kunt bespelen.

Als je nog geen instrument bespeelt, krijg je voorafgaand aan de orkestrepetities vier instructielessen op het instrument van jouw keus (zie hieronder uit welke instrumenten je kunt kiezen). Als je al op muziekles zit of gezeten hebt, hoef je deze instructielessen niet te volgen en schuif je aan bij de eerste orkestrepetitie.

Voor wie
Kinderen uit groep 6, 7 en 8 die verder willen met muziek. 

Welke instrumenten
Uit deze instrumenten kun je kiezen als je zelf nog geen instrument hebt: piano, gitaar, cello, viool, hobo, klarinet, dwarsfluit, saz, accordeon, trompet, bariton
Overige instrumenten op aanvraag. Speel je al een instrument? Dan ben je altijd welkom met jouw instrument.

Huren van een instrument
Als je zelf geen instrument hebt, kun je er voor € 15,- eentje huren van Zinder Educatie. Je moet dan wel meedoen aan de instructielessen voorafgaand aan de orkestrepetities om te leren hoe je het instrument moet behandelen en bespelen. De instructielessen kosten € 15,-. We kunnen niet garanderen dat er voldoende instrumenten zijn om iedereen het instrument van de eerste keus te kunnen geven. Geef daarom bij aanmelden altijd ook een tweede en derde keus in.

Kinderen die al een eigen instrument hebben en weten hoe ze erop moeten spelen zijn niet verplicht om de instructielessen te volgen.

Waar
De orkestrepetites zijn op drie lokaties in de Wijk. Kinderen kunnen zelf kiezen op welke locatie hij/zij mee wil spelen.
•    Zinder, Rechtbankstraat 1 - donderdag 15.15 – 16.00 uur

Bij voldoende belangstelling ook:
•    De Clausschool, Wadensteinlaan 46 - donderdag 15.15 – 16.00 uur
•    De Waaijer, Kornoelje 1 - donderdag 15.15 – 16.00 uur

De instructielessen voor beginners op een instrument vinden plaats in Zinder. De lessen op piano, gitaar, trompet/bariton zijn op donderdagmiddag, de overige lessen op afspraak met de docent.

Data schooljaar 2023-2024
De orkestrepetites beginnen op 11 januari 2024. Voorafgaand zijn er 4 instructielessen op het instrument naar keus. Deze beginnen in de week van 20 november. Op dinsdag 9 april spelen we in de Agnietenhof en het eindconcert is op donderdag 30 mei in de Zinder Zaal.

 

Kosten
Deelname aan het orkest is gratis. De kosten voor de instructielessen op een instrument zijn 15 euro. Voor het huren van een instrument wordt ook 15 euro in rekening gebracht.
Zijn de kosten te hoog? Geen probleem, je kunt gebruik maken van het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Geef dit aan op het inschrijfformulier en wij regelen het voor je!

Let op bij het inschrijven
Vermeld in het opmerkingenvak op het inschrijfformulier:
-instrument: eerste, tweede en derde keus 
-je school en groep