Terug naar Zinder
Zinder Educatie
EducatieCursusaanbodMuziekInstrument & zangles > Zang - pop, rock en jazz

Zang - pop, rock en jazz

In deze zanglessen leer je zingen als Anouk, Adele, Christina Aguilera of bijvoorbeeld Douwe Bob. We zingen onder anderen in de genres pop, R&B, rock en soms musical. En je krijgt de kans om samen te zingen in een zanggroepje of in een band.

In het kort:
∙ Leer je stem op de juiste manier gebruiken
∙ Genres pop, R&B, rock en musical
∙ Individuele- en groepsles mogelijk
∙ Meld je aan voor een zanggroep of wordt zanger(es) in een band


Tijdens de les leer je je stem te gebruiken in verschillende muziekstijlen. Het doel is dat je leert zingen op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Voor zangles is individuele les in de meeste gevallen het meest geschikt. Een groepje kan alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn. 
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je leert.

Introcursus
Wil je eerst gedurende een korte periode uitproberen of het iets voor je is? Schrijf je dan in voor de introcursus.

Aanvangsleeftijd
Iedereen is welkom, van jong tot oud! 11 - 14 jaar is vaak een prima leeftijd om te beginnen. Voor jongens kan dat anders liggen, in verband met de stembreuk. Bij twijfel kun je altijd een proefles aanvragen. De docent kan dan beoordelen of het haalbaar is om al te starten of niet.

Samenspelen & optreden
Drie keer per jaar zijn er in plaats van gewone lessen samenspellessen, waarin leerlingen worden ingedeeld in een band en samen aan de slag gaan.
Wil je meer samenspelen? Dan kun je je ook opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. 

Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.