Terug naar Zinder
Zinder Educatie
EducatieCursusaanbodMuziekInstrument & zangles > Drums & slagwerk

Drums & slagwerk

In muziekstijlen als rock, reggae, jazz, funk, punk, soul, hiphop en singer-songwriter heeft de drummer een belangrijke rol. Jij speelt namelijk de beat die bepaalt of een nummer lekker aanvoelt.

In het kort:
∙ Leer het drumstel beheersen
∙ Krijg les van professionele drummers
∙ Speel samen met anderen in een band
∙ Ontdek hoe je goed kunt begeleiden en swingende fills speelt

In deze cursus krijg je drumles van professionele drummers. Zij leren je hoe je moet drummen en laten je ontdekken welke rol je speelt in een band, hoe je goed kunt begeleiden en hoe je swingende fills speelt. 

Het doel is dat je zelfstandig muziek gaat maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Drie keer per jaar zijn er in plaats van gewone lessen samenspellessen, waarin leerlingen worden ingedeeld in een band en samen aan de slag gaan.
Wil je meer samenspelen? Dan kun je je ook opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. 
Speel je al langer dan een jaar dit instrument? Dan kun je kiezen voor BandCombi. Je krijgt dan de ene week individueel les en de andere week les in een band.

Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.