Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Saxofoon

“Fluisteren, kakelen, sissen, schreeuwen, piepen en hijgen. Praten, zelfs. Dat is heel gewoon, met een saxofoon." (tipboek Saxofoon). Het is wel duidelijk dat je met een saxofoon heel veel tonen kunt maken. Het bekendst is dit instrument vanuit de jazzmuziek, maar ook in andere muziekstijlen kun je met de saxofoon uit de voeten. Je begint meestal op een altsaxofoon en kunt daarna doorgaan in andere soorten zoals de sopraan of bariton saxofoon.

In het kort:
∙ Leer de saxofoon beheersen en ontwikkel je techniek
∙ Genres van jazz tot blues en pop
∙ Leer melodie en/of akkoorden spelen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk

Natuurlijk leer je tijdens de les saxofoon spelen, maar we gaan ook aan de slag met noten en indien van toepassing akkoordsymbolen lezen en je leert met anderen samen te spelen. Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Drie keer per jaar zijn er in plaats van gewone lessen samenspellessen, waarin leerlingen worden ingedeeld in een band en samen aan de slag gaan.
Wil je meer samenspelen? Dan kun je je ook opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. 
Speel je al langer dan een jaar dit instrument? Dan kun je kiezen voor BandCombi. Je krijgt dan de ene week individueel les en de andere week les in een band.

Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.