Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Piano

Je ziet tegenwoordig overal piano’s, zelfs op stations. Dat is ook niet zo gek, want het instrument is in opkomst. In eigenlijk alle muziekstijlen kun je met de piano uit de voeten. Wij geven les in alle genres van klassiek tot pop, rock en jazz. Als beginner hou je je met allerlei verschillende soorten muziek beter, later kun je specialiseren.

In het kort:
∙ Leer de piano beheersen en ontwikkel je techniek
∙ Genre: klassieke muziek
∙ Leer melodie en akkoorden spelen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk


Wist je dat je je hersenen met pianospelen traint om veel dingen tegelijk te doen? Met je rechterhand speel je de melodie en met je linkerhand de begeleiding. En met je voeten op de pedalen demp je de noten of laat je ze juist doorklinken. Klinkt goed toch?

Pianoles
Tijdens de les leer je piano spelen, noten lezen, samenspelen en indien van toepassing akkoordsymbolen lezen. Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in een bepaald genre.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.