Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Klarinet

Wil je een blaasinstrument leren bespelen? De klarinet heeft een warm geluid en komt veel voor in orkesten, in de harmonie en de jazzmuziek.

In het kort:
∙ Leer de klarinet beheersen
∙ Speel in een Zinder-orkest
∙ Leer meer over je ademhaling
∙ Individuele- en groepsles mogelijk
∙ Leer melodie en/of akkoorden spelen


Om goed geluid uit een klarinet te krijgen is een speciale techniek nodig. Daarom leggen we in de lessen uit hoe je het beste kan omgaan met je ademhaling. Daarnaast leer je noten en indien van toepassing akkoordsymbolen lezen en mag je samen spelen met anderen.
Het doel is dat je zelfstandig muziek gaat maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.