Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Harp

De harp heeft een bijzonder geluid. Maar wist je dat je met een harp ook popmuziek, stoere blues en volksmuziek kunt spelen? 

In het kort:
∙ Leer de harp beheersen en ontwikkel je techniek
∙ Genres van klassiek tot pop en blues
∙ Leer melodie en akkoorden spelen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk


Als beginner start je op een haakjesharp met 34 snaren. We spelen rechts de melodie en links de akkoorden. Als je alleen akkoorden speelt, kun je bijvoorbeeld een viool, fluit of zangstem begeleiden.

Naast het beheersen van de harp leer je ook noten- en akkoordsymbolen lezen en je leert met anderen samen te spelen. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeursgenre.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.

Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.