Terug naar Zinder
Zinder Educatie
EducatieCursusaanbodMuziekInstrument & zangles > Gitaar akoestisch

Gitaar akoestisch

Foto: Raphaël Drent

Of je nu graag solo speelt of iemand wilt begeleiden in de muziek, met de gitaar kan het allebei! Daarbij kun je dit instrument makkelijk overal mee naartoe nemen.

In het kort:
∙ Leer akkoorden en melodie spelen
∙ Muziek in allerlei genres
∙ Individuele- en groepsles mogelijk
∙ Twijfel tussen akoestisch of elektrisch? Doe de introcursus!


Natuurlijk leer je gitaarspelen tijdens de les. Je leert akkoorden en al snel kun je een melodie spelen. Daarnaast gaan we aan de slag met notenlezen en samenspelen met anderen. Het doel van gitaarles is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus. Tijdens de introcursus ervaar je het verschil tussen de akoestische en elektrische gitaar.

Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Kampvuurgitaar voor volwassenen
Zin om met andere cursisten muziek te maken? Tijdens de cursus Kampvuurgitaar leer je een paar akkoorden en speel je zo de beste songs. Speciaal voor volwassenen die op een laagdrempelige manier samen muziek willen maken.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.