Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Cello

Als je van strijkinstrumenten houdt is deze les wellicht iets voor jou. De cello is een hele grote viool die je kunt herkennen aan de mooie lage klank. In veel soorten muziek is de cello onmisbaar als steun en basis voor de andere instrumenten.

In het kort
∙ Leer de cello beheersen en ontwikkel je techniek
∙ Leer noten lezen
∙ Mogelijkheid om mee te spelen in een orkest van Zinder
∙ Individuele- en groepsles mogelijk


Natuurlijk leer je tijdens de les het spelen van de cello, maar je gaat ook aan de slag met noten lezen en samen spelen met anderen. Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus. Kinderen jonger dan 8 jaar kunnen zich aanmelden voor Ik speel een instrument.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.