Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Cello

Als je van strijkinstrumenten houdt is deze les wellicht iets voor jou. De cello lijktop een hele grote viool die je kunt herkennen aan de mooie lage klank. In veel soorten muziek is de cello onmisbaar als steun en basis voor de andere instrumenten.

In het kort
∙ Leer de cello beheersen en ontwikkel je techniek
∙ Leer noten lezen
∙ Mogelijkheid om mee te spelen in een orkest van Zinder
∙ Individuele- en groepsles mogelijk


Natuurlijk leer je tijdens de les het spelen van de cello, maar je gaat ook aan de slag met noten lezen en samen spelen met anderen. Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.
 

Individuele les of groepsles?
Je kunt kiezen uit verschillende lesvormen: individuele les, groepsles of een strippenkaart. Voor beginners raden we aan om wekelijks les te nemen: 20 of 30 minuten, afhankelijk van jouw ambitie en financiële mogelijkheden. Kinderen kunnen ook in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn. 

Zit je al wat langer op les en kun je al zelfstandig werken? Dan is tweewekelijkse les ook een optie.

Met een strippenkaart ben je flexibel: je koopt een aantal lessen en spreekt per keer met je docent af wanneer je volgende les is. Strippenkaarten zijn er alleen voor volwassenen.

Introcursus
Speciaal voor beginners die nog niet 100% zeker weten hoe het bevalt om les te nemen is er de introcursus. In een serie van 10 lessen (voor kinderen en jongeren) of 5 lessen (voor volwassenen) maak je kennis met je instrument en de docent. Zo mogelijk krijg je een instrument te leen. Daarna kun je beslissen of en hoe je verder wil.

Oefenen
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Aanschaf of huur instrument
Heb je nog geen instrument? Wacht nog even met aanschaffen. Jouw docent kan je goed adviseren over huur of aanschaf van een instrument.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, een open podium, een grote uitvoering in Zinder of Agnietenhof of gewoon op straat.
 

Docent: Tara Kumar
Tara Kumar studeerde cello aan het conservatorium van Utrecht bij Jeroen den Herder en Ran Varon en behaalde haar masterdiploma bij Timora Rosler. Ze specialiseerde zich in barokcello bij Viola de Hoog. Tara speelt zowel met haar moderne cello als met de authentieke mee bij verschillende beroepsorkesten en ensembles. Ze geeft ze les aan meerdere muziekscholen en is dirigente van het Zinder barokorkest. Tara is een vast lid in het ensemble van World Opera Lab en speelde oa in Het Offer, het Labyrint, en De Passie van Isa.