Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Basgitaar

In elke band speelt de basgitaar een belangrijke rol. Tijdens deze lessen leer je dan ook welke rol je speelt in een band en hoe je goed kunt begeleiden. Jouw gitaarspel vormt de harmonische en ritmische basis van de muziek, maar ook swingende riffs komen in deze cursus aan bod. Lijkt het je wat om in een band te spelen? Meld je dan aan voor de samenspelweken of vorm een band met andere cursisten. Bestaande bands kunnen ook bandles volgen!

In het kort:
∙ Maak muziek op jouw eigen niveau
∙ Speel melodie, akkoorden en swingende riffs
∙ Leer noten lezen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk

Natuurlijk leer je in deze lessen basgitaar spelen, maar je gaat ook noten en - indien van toepassing - akkoordsymbolen lezen. Daarnaast krijg je de kans om met anderen samen te spelen. Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Beginnende kinderen kunnen het beste in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn.
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Introcursus & aanschaf instrument
Wil je eerst uitproberen of deze cursus bij jou past? Schrijf je dan in voor de introcursus. Waar mogelijk krijg je een instrument te leen gedurende de duur van deze cursus.
Wil je een nieuw instrument kopen? Overleg dan even met je docent, hij/zij kan je goed adviseren.

Samenspelen & optreden
Drie keer per jaar zijn er in plaats van gewone lessen samenspellessen, waarin leerlingen worden ingedeeld in een band en samen aan de slag gaan.
Wil je meer samenspelen? Dan kun je je ook opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. 
Speel je al langer dan een jaar dit instrument? Dan kun je kiezen voor BandCombi. Je krijgt dan de ene week individueel les en de andere week les in een band.

Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, tijdens een grote uitvoering of op straat.