Terug naar Zinder
Zinder Educatie

Basgitaar

In elke band speelt de basgitaar een belangrijke rol. Tijdens deze lessen leer je dan ook welke rol je speelt in een band en hoe je goed kunt begeleiden. Jouw gitaarspel vormt de harmonische en ritmische basis van de muziek, maar ook swingende riffs komen in deze cursus aan bod.

In het kort:
∙ Maak muziek op jouw eigen niveau
∙ Speel melodie, akkoorden en swingende riffs
∙ Leer noten lezen
∙ Individuele- en groepsles mogelijk

Natuurlijk leer je in deze lessen basgitaar spelen, maar je gaat ook noten en - indien van toepassing - akkoordsymbolen lezen. Daarnaast krijg je de kans om met anderen samen te spelen. Het doel is dat je zelfstandig muziek leert maken op jouw eigen niveau. De basistechnieken leer je al doende aan de hand van verschillende soorten muziek en als je wilt kun je je later specialiseren in jouw voorkeurstijl.

Individuele les of groepsles?
Je kunt kiezen uit verschillende lesvormen: individuele les, groepsles of een strippenkaart. Voor beginners raden we aan om wekelijks les te nemen: 20 of 30 minuten, afhankelijk van jouw ambitie en financiële mogelijkheden. Kinderen kunnen ook in een groepje starten. Je leert dan niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar. Bovendien kun je altijd met elkaar samenspelen. Een groepje kan echter alleen van start gaan als er voldoende deelnemers van gelijke leeftijd en gelijk niveau zijn. 

Zit je al wat langer op les en kun je al zelfstandig werken? Dan is tweewekelijkse les ook een optie.

Met een strippenkaart ben je flexibel: je koopt een aantal lessen en spreekt per keer met je docent af wanneer je volgende les is. Strippenkaarten zijn er alleen voor volwassenen.

Speel je al langer dan een jaar dit instrument? Dan kun je kiezen voor BandCombi. Je krijgt dan de ene week individueel les en de andere week les in een band. Je wordt geplaatst voor deze lesvorm zodra er voldoende aanmeldingen zijn om een band te starten met bandleden van vergelijkbaar niveau, leeftijd en interesse. Dit kan even duren.

Introcursus
Speciaal voor beginners die nog niet 100% zeker weten hoe het bevalt om les te nemen is er de introcursus. In een serie van 10 lessen (voor kinderen en jongeren) of 5 lessen (voor volwassenen) maak je kennis met je instrument en de docent. Zo mogelijk krijg je een instrument te leen. Daarna kun je beslissen of en hoe je verder wil.

Oefenen
Vergeet je niet om ook thuis te oefenen? Hoe meer je oefent, hoe sneller je het leert.

Aanschaf of huur instrument
Heb je nog geen instrument? Wacht nog even met aanschaffen. Jouw docent kan je goed adviseren over huur of aanschaf van een instrument.

Samenspelen & optreden
Als je met anderen samen wilt spelen, kun je je naast je gewone les opgeven voor een samenspelgroep voor beginners, gevorderden, orkesten of bands. Daarnaast organiseren we regelmatig optredens, zoals een voorspeelavond, een bandavond, een open podium, een grote uitvoering in Zinder of Agnietenhof of gewoon op straat.

Docent: Teun Creemers
Teun Creemers heeft ervaring in veel verschillende stijlen waardoor hij leerlingen met verschillende smaken altijd wel op weg kan helpen beter te worden in de muziek die zij leuk vinden. Een aantal voorbeelden van stijlen waar hij ervaring mee heeft zijn: pop, funk, soul, jazz, latin, afrobeat, rock, punk, blues, dance, r&b, hip-hop en reggae.