Terug naar Zinder
Zinder Educatie
Educatie >Nieuws > ZinderZomerweek zindert en straalt

ZinderZomerweek zindert en straalt

De schooldeuren gaan op slot, het laatste fietsje blijft alleen achter in het fietsenhok en de juffen en meesters slaken even een zucht van verlichting. De zomervakantie is bijna daar! En terwijl de scholen sluiten, opent Zinder volgende week de deuren nog nét wat breder dan normaal. Want van 11 t/m 15 juli is de ZinderZomerWeek.

ZinderZomerweek is vijf dagen lang de leukste zomeractiviteiten in en om Zinder. Zoals het Rondje van de Zaak. Hierin komt van alles langs: dans, muziek en beeldende kunst. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld gaan schilderen, ukelele spelen en lekker dansen. Alle onderdelen duren een half uurtje en dan weer doordraaien naar de volgende activiteit. Of dé Zinderzomerweekhit van vorig jaar: een lipdub maken. Naast creatieve workshops zijn er ook weer de leukste theatervoorstellingen om te bezoeken. Zoals de interactieve voorstelling ‘Ik zou wel een kindje lusten’ en theaterartiest en mimespeler Hakim.

Tielse slijmfans kunnen aan hun trekken komen tijdens de maffe experimenten van Mad Science. Het team knotsgekke wetenschappers komt met maar liefst 2 shows langs in de ZinderZomerweek. Naast slijm bespreken de wetenschappers ook alles rondom lucht. Hoe werkt een windzak en hoe zit dat met skydiven? Genoeg om te doen dus!
ZinderZomerweek is van maandag 11 juli t/m vrijdag 15 juli. Voor meer informatie en kaarten kijk hier>.