Terug naar Zinder
Zinder Educatie
Educatie >Nieuws > Tielse Doe Maar Mee Band treedt op voor koningin Máxima

Tielse Doe Maar Mee Band treedt op voor koningin Máxima

Ter ere van de verjaardag van Koningin Máxima vertrekt op maandag 16 mei de Tielse Doe Maar Mee Band naar Paleis Het Loo.

Een week eerder is al de Méér Muziek in de Klas-bokaal uitgereikt aan de Gemeente Tiel. De bokaal is uitgereikt aan gemeentes die als voorbeeld kunnen dienen voor de rest van Nederland. Vanwege de programma’s Muziek in de Klas en IKDans, die Zinder Educatie aan meer dan de helft van de basisscholen in Tiel aanbiedt, heeft de gemeente de bokaal meer dan verdiend, zo luidt de mening van stichting Méér Muziek in de Klas. Koningin Máxima is ambassadeur van Méér Muziek in de Klas.

Wat is de Doe Maar Mee Band?
In de Doe Maar Mee Band ontmoeten leerlingen van basisscholen professionele musici van Phion en Orkest De Ereprijs en komen in contact met muziekverenigingen. Ze maken kennis met muziek op de meest uitnodigende manier. Zelf meespelen, de kick ervaren van het samen muziek maken en kennismaken met de grote muziekwereld om hen heen. De Doe Maar Mee Band verbindt en dat is zeker in deze tijd heel waardevol.
Steeds minder kinderen komen in aanraking met een muziekinstrument. De Doe Maar Mee Band brengt daar verandering in. Zij bieden kinderen de kans om hun aanleg te ontdekken en te ervaren hoe het is om samen muziek te maken, zowel in de klas als daarbuiten.

Stichting Méér Muziek in de Klas
Koningin Máxima is erevoorzitter van de Stichting Méér Muziek in de Klas en zet zich in voor meer muziekonderwijs. Op 17 mei 2021 werd Koningin Máxima 50 jaar en haar wens was nog meer kinderen laten genieten van muziekonderwijs. Zij ontving daarom uit handen van de Gelderse gedeputeerde van cultuur Peter Drenth een Gelders muziekcadeau: de Doe Maar Mee Band, de grootste band van Gelderland.

De Doe Maar Mee Band is een Gelders initiatief met als doel muziekscholen, muziekverenigingen en scholen samen te brengen om kinderen in samen muziek te laten maken.