Terug naar Zinder
Zinder Educatie
Educatie >Nieuws > Nieuwste expositie in ZINDER is een bijzondere

Nieuwste expositie in ZINDER is een bijzondere

Expositie Hommage Hofleverancier Designers of the Unusual
Van 31 mei t/m 4 juli. Opening op 9 juni 19.45 uur

Eric Klarenbeek en Maartje Dros vormen een kunstenaarsduo dat zich bezighoudt met het ongebruikelijke. In projecten, in  met mensen en in toepassingen. Al zoekende komen ze tot nieuwe verhalen en tot nieuwe vormen van betekenis. Materiaal, technologie, productieproces en omgeving worden in hun projecten meegenomen. 

Designers of the Unusual combineren social design met eco-technologie. Hun doel is om het gebruik van goederen en ruimte uit te dagen en te verkennen door geschiedenis, ambachten en nieuwe technologieën te verenigen in archetypische objecten en daarmee nieuw gebruik te stimuleren.

Hommage Hofleverancier
Binnen Hommage Hofleverancier gaan Eric Klarenbeek en Maartje Dros de samenwerking aan met Van Luijn Natuursteen, opzoek naar nieuwe mogelijkheden voor natuursteen. Met hun onderzoek tonen ze 3D geprinte urnen uit de restroom slijpstof van van Luijn en een 3D geprinte urn uit mineraal afkomstig van microalgen, die de potentie biedt voor lokaal gekweekt natuursteen, een voorstel voor een lokaal gesloten productiecyclus van natuursteen.

Het project “Hommage Hofleverancier” is een initiatief van de Stichting BKE Stroming Rivierenland in samenwerking met Cultuur Oost.