Terug naar Zinder
Zinder Educatie
Educatie >Nieuws > Expositie Joyce Bloem: Beeldend verbonden

Expositie Joyce Bloem: Beeldend verbonden

Van 20 april tot 27 mei is de expositie Beeldend Verbonden in Zinder te zien: expositie en eerbetoon aan Joyce Bloem (1951 Heerlen - 2017 Tuil). De expositie biedt een unieke kans om haar keramieken en bronzen beelden te bewonderen. Ook zullen haar laatste olieverfschilderijen en etsen te zien zijn.

'Beeldend Verbonden' is een expositie en een eerbetoon aan Joyce Bloem (1951 Heerlen -2017 Tuil). De expositie biedt een unieke kans om haar keramieken en bronzen beelden te bewonderen. Ook zullen haar laatste olieverfschilderijen en etsen te zien zijn. 
De Indische achtergrond van Joyce en verhalen uit andere culturen verweefde ze tot een soort eigen mythologie als basis voor haar werken. Inspiratie vond ze ook in lokale geschiedenis, zoals het beeld  “De Verhalen van Neerijnen”. Joyce was veelzijdig en stond ook bekend om haar land art, installaties en beelden in openbare ruimten.
Zo begon zij als initiatiefneemster in 2014 het kunstproject "Een beeld van oranje linten". Dit was de aanzet tot het jaarlijks Bevrijdingsdagfestival Tour de Waal dat we vandaag de dag nog kennen. Ze was als geen ander in staat om bruggen te slaan tussen verschillende werelden en was een echte verbinder. 

De expositie is van 20 april tot 27 mei gratis te bezoeken in Zinder.